© Rootsville.eu

Gouvy is Groovy #40
Festival (Bluesday)
Ferme Madelonne Gouvy (04-08-2019)

reporter & photo credits: Paul Jehasse


info club: Ferme Madelonne

© Rootsville 2019


Grand Chapiteau

Mick Pini werd vooral geïnspireerd door de bluesnamen die iets te betekenen hadden en zeer goede klassiekers componeerden. Namen als Freddy King, Peter Green, Eric Clapton en Roy Buchanan. Maar ook Taj Mahal, James Skip, Robert Johnson en Bob Dylan. Blues is meer dan een traditie waarin alle melodieën worden uitgezonden.

Mick zegt: Blues met een gevoel, ik laat mijn fans oordelen. Het komt uit het hart en de ziel. Absorbeer wat je hoort van Blues-klassiekers is een soort collectief onbewust dat leidt tot nieuwe creaties, soms donker, soms mooi. Alexis Corner, in mijn thuisstad Londen, heeft velen geïnspireerd op de radio.

Hier wordt Mick vergezeld door Klaus Brosowski op toetsen, Uwe Yesdinski op basgitaar en Dave Horner op drums. Hij is meteen is op schema met "Hard, Cash", "Watch Out", "Glass of Water" en "Snowy Wood" om de tent op te frissen. Mick is erg getalenteerd op de gitaar en lanceert Straight Funk Blues-versies van Freddie King's "I Just Want To Love To You" en "Big Legged Woman". Na "Whose Lovin 'You Tonight" en "Mescaline" is hier zijn versie van "Hey Joe". Er komt nog steeds een langzame bluesversie voor "I Got It Bad" en een "bijvoegsel" met "When My Time Is Done". Een mooie start in tent en zuurstof.

De muzikale en artistieke reis van Baï Kamara Jr leidde tot deze essentiële fase van zijn carrière waarin het project "Salone" hem een duik in zijn Afrikaanse wortels biedt en meer specifiek in die van Sierra Leone, zijn land van herkomst. Artistiek gezien was de realisatie van dit album blues / roots een spirituele, vrolijke, verfrissende en lonende introspectie. Natuurlijk wordt de blues gepresenteerd als bewijs om hem in staat te stellen zijn gevoelens en muzikale inspiratie uit te drukken. "Baï Kamara Jr" geeft ons zijn muzikale vertolking: "Om dit werk op het podium te verlengen, omringde ik mezelf met het neusje van de zalm binnen mijn nieuwe groep "The Voodoo Sniffers". Ze begrepen perfect de essentie van mijn werk dat ze uitzonden met veel gevoel en emoties op het podium.

Bai Kamara Jr. heeft een warme, soms funky en bescheiden stem, vaak vergeleken met die van Sting, Seal of Michael Kiwanuka. Zijn muziek is een mix van R & B, soul, blues, funk en jazz. Bai Kamara Jr (zang en akoestische gitaar) ondersteund door Boris Tchango op drums en percussie en Désiré Salomé op bas. Met Tom Beardslee en Eric Moens beide op elektrische gitaren. Ze brengen "I'm Grown Man", "I Can’t Wait Here Too Long", "For The Promise Of Gold". Ze doen me echt denken aan "Griot Blues", zoals we hebben gezien in mei op het "Duvel Blues" . Verfrissende muziek of waanzinnige of sensuele ritmes uit Afrika herinneren ons aan de oorsprong van Blues.

Ze brengen nog "Cold Cold Woman" en keert terug naar school in deze vakantietijd met "Morning School Run Blues". Een erg leuke "Old Guitar" gevolgd door "Rest Of Everyting" en "Home Coming". Er volgen nog bedwelmende en opwindende nummers zoals "Cady Boss", "Surrounded", "It Is not Easy" en "Cry Baby". En ook nog "Fortune" en "Time Has Come". Slim programmeerd met een verscheidenheid die gewaardeerd wordt.

Jonathon Long zegt in zijn bio dat eenvoud nuttig is in zijn composities die neerkomen op het nemen van een stuk papier en het schrijven van de woorden over vrede, liefde en Louisiana. "Herinner me door de tekst van mijn lied" Bury Me "Het vertelt dat de inwijdingsreis van de nieuwe bluesgitaristen door het hoofdkantoor van de regering van Baton Rouge in Louisiana gaat en luistert naar de oude klassiekers van Muddy en die van Buddy Guy, Kenny Neal, Thomas Tabby en Lightnin 'Slim.

Jonathon, geboren in Baton Rouge, weet hoe hij met zijn rode Gibson als persoon moet omgaan, verfijnt en speelt en maakt zijn blues als zodanig vanaf zijn 29 jaar. Samentha Fish heeft bij NOLA Studios een album geproduceerd voor Jonathon die 11 nummers uitvoert. Nieuwe fans ontdekken wat oude fans al weten: Jonathon Long is een muzikale en spirituele kracht van de natuur, met een opvallende beheersing van zijn instrument als kunstenaar en man. Hij creëert zijn eigen gevoel in zijn eigen composities. "Ik heb Boogie een paar jaar gedaan, mijn naam was Jonathon," Boogie Long ", de nieuwe Jonathon Long, met zijn laatste "selftitled" album.

Ik weet niet of ze in orde zijn, maar door van de "Club" naar de "Big Top" te rennen, heb ik het gevoel dat ik op een rollercoaster zit, waar de verstikkende hitte van de eerste verdieping van de Club me soms aangenaam ziet wegrennen naar de meer ademende tent. Jonathon brengt als power trio "Pray For Me", "Natural Girl" , en "Call The Preacher " in het bijzonder. Het geluid is zwaar en de oren zoemen, Jonathon gaat op in de menigte en bespeelt het publiek door zijn behendigheid op de gitaar. Volg daarna "The River", "Bad Karma" en "Catfish Blues", zonder "Suppertime" en "The Light" te vergeten. Omdat hij het heel goed draagt, zullen we hem zeggen: "Respect, Jonathon !! "

Na een bezoek van Gouvy in 2006, blies Ana Popovic ons weg met haar 5-sterren service met haar fantastische Band! Na een instrumentale opener, verscheen de godin van de avond in een zeer strakke leren broek en een shirt "panter" agghhrrr !! "Can not You Stand The Heat" wordt uitgebracht voor een indrukwekkende reeks pakkende nummers van deze laatste drie albums. Na "Object of Obsessie" zul je me vragen waarom. "Love You Tonight" Daarom, verder geen discussie.

Ana draait speelt favoriete Fender op een goede manier. Het wordt ondersteund door eminente muzikanten. Michele Papadia de trouwe toetsenist en dit in zijn dertiende seizoen op tournee. De blazers met Claudio en Davide die elke ritmische interventie traceren en onderbreken. En tot slot bespeelt Buthel de bas met het lichaam van een atleet en Favor op drums die geen enkel tempo mist. "Train" super traag, het is geen romantiek, het is gewoon een langzame dans. En dan neemt zee de rode Fender-gitaar en het is tijd om langzaam over "Johnny Ray" te dromen, vooral voor mij, bedankt! "How’d You Learn To Shake It Like That ". Dan herinnert een beetje medley en wiens "Like It On Top" -verhaal ons aan haar recente samenwerking met haar vriend Keb Mo.

Een gevolg dat de menigte uitzinnig maakt, brengt ons twee encores "Mo Better Love" en "Tribe". Voor de finale van deze 40 ste editie van het Gouvy-festival konden we niet beter dromen dan deze geweldige apotheose. Een grote hattrick voor zijn muzikanten die meer dan 1200 kilometer in een busje hadden afgelegd, teruggaand uit Kroatië, om deel te nemen aan hun festival, ik herhaal, een mooie service. Hiermee sluiten ze ook voor hen hun Europese tournee van de zomer af. Met dank aan het team Johan & Paulpovic ;-) !!!

CLUB Madelonne

Black Cat Biscuit na hun passage in de Spirit of 66 en meer recent op het Peer Festival 15 dagen geleden, vinden we met plezier de heren uit het noorden van het land terug, heren die gewend zijn ons muziek van hoge kwaliteit te bezorgen.

Wat ze doen vanaf de eerste set in de club met "I Don't Know" en "Haunting Me" dat me altijd onherstelbaar doet denken aan CCR's "My Baby Left Me" en "Bad James"
. Vervolgens met "Pet Cemetary", heeft het niets te maken met een horrorfilm, en "Serenade of Mystery" hangt een mysterie boven ons hoofd van nieuwe nummers. Ze eindigen de eerste set met "He's A Fool" kloppend mogelijk, maar altijd pakkend.

Een kwartier wachten lijkt lang, dus de drang om meer te horen is groot. Dit jaar is het een goed idee om twee sets van vijfenveertig minuten en een pauze van een kwartier op te nemen om zo nodig alle favorieten te kunnen zien.

Dus suggereert de tweede set nieuwe dingen die zeker op het programma van hun tweede album zullen staan, zoals "I'm Gonna Leave My Baby" en "Never Gonna Drink No More", het is erg warm in de club vandaag en de drang naar drank stijgt inderdaad. Terug naar hun referentieplaat met "So Sad and Lonely" en "Goin 'Home" in een zeer pakkend countrygenre. Dan zijn we blij om een beetje te kunnen ademen met "Parrot Woman" en het met passie gebrachte "Giovanni Winnetou". "Train 66" is er met de zoon van de vampier om je wat meer bloed te doen pompen. Deze jongens verdienen meer dan de "club" en zijn de grote tent zeker waard!

De volgende Shanna Waterstown Band zagen we in april nog tijdens een prachtig concert in het Cultureel Centrum van Engis, het weerzien in de "Club Madelonne" voor twee sets doet ons koken en niet alleen vanwege de verstikkende sfeer van deze zondag in augustus.

De twee sets vermengen zich in mijn hoofd maar beginnen met "Rock Me Baby" "Kansas City" en "Halleluja" van Ray Charles.
We hebben recht op een versie als het eerbetoon aan BB King met zijn "The Thrill Is Gone" en een geweldige solo op gitaar van Jay Gogan. Bezoek Shanna's eerste album met een eerbetoon aan haar vader "Sugar Daddy". "Watch What You Say" en "Born To Make Man Cry" verhogen nog steeds de temperatuur hier in de club.

Shanna weet hoe ze haar "touch" bij elke bezochte gelegenheid moet plaatsen, hier een beetje funky, daar stroomt de blues wulps, opnieuw is de levendigheid van haar stem onberispelijk. Het publiek, blij het te horen, vergiste zich niet. Haar favoriete zangeres "Koko Taylor" staat in de schijnwerpers. De ritmesectie van Shanna met Gianpaolo Feola op drums en Walter Cesarini op bas, is goed genoeg en ondersteunt Shanna krachtig.

"Mama's Kitchen", welk op de nieuwe CD verscheen, geeft een goede plaats aan van goed gekookte gerechten en doet watertanden. Achter de grote tent bestaat hier een soort Belgische bayou en Shanna brengt het op de hoogte met "Swamp Mud" maar deze keer geen modder, eerder muggen met deze tijd, erg zwaar.

Het publiek wil meer en hier is de "Hound Dog" -versie Big Mama Thornton in plaats van die van Elvis. Het publiek spaart Gian Paolo niet, die bijna flauwvalt door de hitte. Ze zullen alles geven tot het einde met "My Mojo Workin" van Muddy Waters. Een prachtige dubbele set en match.

Met "Low Society" hebben we dankzij hun Belgische tourmanager Danny de Man al enkele jaren de primeur van een bijna jaarlijks bezoek van dit vriendelijke stel dat in Memphis woont. Mandy werkt in Beale Street, een beroemde en legendarische straat. Mandy Lemons Nikides heeft in 2015 de Peoples Choice Award van Emissaries of Memphis Music mogen ontvangen.

Sturgis Nikides haar man nam op en speelde met de legendarische John Cale van Velvet Underground. Top 25-radio van Living Blues Magazine. Ze hebben vijf keer opgetreden op het Juke Joint Festival in Clarksdale, Mississippi, drie keer op het Howl Festival in New York, het inaugurele Bona Fide Blues Festival in Memphis, het Virginia Winchester Blues House Festival, het 2012 BluesAlive Festival in Tsjechië, en Polen, op het prestigieuze 2015 Luzern Bluesfestival, in Zwitserland, 20e verjaardagconcert van de Blues Club Leutzbeurg in Luxemburg in november 2017, het Rebel Rebel Filmfestival in Parijs in februari 2018. Zijn stijl van Blues, Roots, Americana, Texas Blues en Soul komt uit Memphis, de huidige thuisbasis en een vleugje New York omdat hij daar ook lang heeft gewoond.

Hier worden de dobbelstenen gegooid voor een leuke avond in de Club de la Madelone. Met vernieuwde versies van "Mr Crump" van WC Handy of met "Voodoo Woman" van wijlen Koko Taylor. Van een solide gitaarbasis nam Sturgis ons mee in onze dromen van blues ondersteund door Mandy met haar sterke stem en een energieke en sexy dansstijl. Vooral het gelijknamige nummer van hun laatste cd "Sanctified", met "Long Black Limousine" en "Need Your Love" vond ik "Black Pelican" leuk die bijna zou verwijzen naar de smeedijzeren in Claudy's Bayou achter de Big Top.

Volgt dan "This Heart Of Mine" en het fantastische "I’d Rather Drink Muddy Waters (Sleep Out In A Hollow Log)". We krijgen ook nog "You Can not Keep A Good Woman Down" en een beklijvende "I'll Rather Go Blind" met Sturgis 'solo-gitaar en Mandy's stem en dat brengt ons naar één uur 's morgens. Met Ana van Côté Chapiteau en Sturgis / Mandy in de Club volgt een echt vuurwerk om dit 40 ste Gouvy Jazz & Blues festival af te sluiten.

Tot volgend jaar, muziekliefhebbers.


Report Français

Côté Grand Chapiteau

Mick Pini a surtout été inspiré par des grands du blues qui avaient des choses à dire et ont commis de très bons classiques. Ces personnes sont Freddy King, Peter Green, Eric Clapton et Roy Buchanan. Mais aussi, Taj Mahal, Skip James, Robert Johnson et Bob Dylan. Le Blues est plus qu’une tradition où toutes les mélodies sont transmises.

Mick déclare : Blues avec un sentiment, je laisserai mes fans en juger. Cela vient du coeur et de l'âme. » Absorber ce que vous entendez des classiques du Blues est un genre d’inconscient collectif qui mène à de nouvelles créations parfois sombres, parfois magnifiques. Alexis Corner, dans ma ville natale de Londres en a inspiré plus d’un, en passant à la radio.

Ici Mick est accompagné de Klaus Brosowski aux claviers, de Uwe Yesdinski à la basse et de Dave Horner à la batterie. Le grand chapiteau est donc sur les rails avec pour débuter «  Hard, Cash », « Watch Out », « Glass of Water » et « Snowy Wood » pour un peu rafraîchir la tente. Mick est très doué à la guitare et lance des versions Straight Funk Blues de Freddie King «  I Just Want To Make Love To You » et «  Big Legged Woman ». Après “Whose Lovin’ You Tonight” et “Mescaline” voici sa version de “Hey Joe”. Il y aura encore une version slow blues pour « I Got It Bad » et un « suffle » avec « When My Time Is Done ». Un bien beau début sous tente et oxygène.

Le parcours musical et artistique de Baï Kamara Jr l’a conduit à cette étape essentielle de sa carrière où le projet « Salone » lui permet une plongée dans ses racines africaines et plus spécifiquement dans celles de la Sierra Leone, son pays d’origine. Artistiquement, la réalisation de cet album blues/roots a été une introspection spirituelle, joyeuse, rafraîchissante et gratifiante. Naturellement, le blues c’est présenté comme une évidence pour lui permettre d’exprimer ses sentiments et ses inspirations musicales.
Baï Kamara nous livre son rendu musical : « Pour prolonger ce travail sur scène, je me suis entouré de la crème des musiciens au sein de mon nouveau groupe « The Voodoo Sniffers ». Ils ont parfaitement compris l’essence même de mon travail qu’ils retransmettent avec beaucoup de feeling et d’émotions sur scène. »

Bai Kamara Jr. a une voix chaude, parfois funky puis modeste, souvent comparée à celle de Sting, Seal ou Michael Kiwanuka. Sa musique est un mélange de R & B, de soul, de blues, de funk et de jazz. Bai Kamara Jr (chant et guitare accoustique) soutenu par Boris Tchango à la batterie et percussions et Désiré Salomé à la basse. De Tom Beardslee et Eric Moens tous deux aux guitares électriques. Ills s’élancent avec « I’m Grown Man », « I Can’t Wait Here Too Long”, « For The Promise Of Gold ». Ils me font vraiment pensé à “Griot Blues” vu en Mai au Peer Blues Festival. Une musique rafraîchissante ou les rythmes endiablés ou sensuels venant d’Afrique nous rappelle les origines du Blues.

« Cold Cold Woman » et de retourné à l’école en ces temps de vacances avec «  Morning School Run Blues ». Un très joli « Old Guitar » suivi de « Rest Of Everyting » et « Home Coming ». Il y aura encore  des morceaux entêtants et excitants comme « « Cady Boss », « Surrounded », « It Ain’t Easy » et « Cry Baby ». Et deux encore avec « Fortune » et « Time Has Come ». Une programmation intelligente avec une variété appréciée.

Jonathon Long déclare dans sa bio que la simplicité est de mise lors de ses compositions qui se résument à prendre un morceau de papier et d’écrire les mots sur la paix, l’amour et la Louisiane. « Souvenez vous de moi grâce à travers les paroles de ma chanson « Bury Me » Il raconte que le voyage initiatique des nouveaux guitaristes de blues passe par Bâton Rouge siège gouvernementale de Louisiane et ce en écoutant les vieux classiques de Muddy ainsi que ceux de Buddy Guy, Kenny Neal, Tabby Thomas et  Lightnin’ Slim.

Né donc à Bâton Rouge, Jonathon sachant manier sa gibson rouge comme personne, peaufine et joue ses blues et nous les rend tels quels du haut de ses 29 ans. Samentha Fish a produit aux studios NOLA un album pour Jonathon qui y performe 11 chansons. Les nouveaux fans découvrent ce que les fans de longue date savent déjà: Jonathon Long est une force musicale et spirituelle de la nature, avec une maîtrise saisissante de son instrument en tant qu’artiste et homme. Il crée son ressenti propre lors de ses compositions personnelles. « J’ai fait du Boogie pendant quelques années on m’appelait Jonathon « Boogie Long », place au nouveau Jonathon Long maintenant, avec le dernier album donc de son simple nom (2018).

Je ne sais plus s’ils sont dans l’ordre mais à force de courir du Club au Chapiteau, j’ai l’impression d’être sur un manège fou, où la chaleur étouffante du premier étage du Club me voit parfois fuir agréablement vers le chapiteau plus respirable. Jonathon, donc, en power trio execute « Pray For Me », « Natural Girl », I’m Gonna Fool For Loving You” et “Call The Preacher” notamment. Le son est monté lourd et les oreilles bourdonnent, Jonathon se fond dans la foule et scotche pas mal de monde avec sa dextérité à la guitare. Suivent « The River », « Bad Karma » et « Catfish Blues », sans oublier « Suppertime » et « The Light ». Comme il le porte fort bien, nous lui diront : «  chapeau, Jonathon !! »

Ana Popovic, après un passage par Gouvy en 2006, nous a époustouflé par sa prestation 5 étoiles avec son Band fabuleux ! Après un instrumental bien frappé, la déesse de la soirée fait son apparition dans un pantalon en cuir très moulant et un chemiser « panthère » agghhrrr !! « Can’t You Stand The Heat » est lancé pour une série impressionnante de chansons accrocheuses tirées de ces trois derniers albums. « Objet of Obsession » vous me demanderez pourquoi. « Love You Tonight » Là, pas de discussion.

Ana fait virevolté sa Fender favorite dans le bon sens. Elle est soutenue par des musiciens émérites. Michele Papadia le fidèle Claviériste qui en serait bien à sa treizième saison on tour. Les cuivres avec Claudio et Davide traçant et ponctuant chaque intervention rythmique. Et enfin Buthel martelant la basse avec son corps d’athlète et Favor à la batterie qui ne ratte aucun tempo. « Train » superbe slow ce n’est pas une romance c’est juste un slow dance hummm… « Long Road Down ». Et puis on prend la guitare Fender rouge et c’est le moment de rêver au slow langoureux « Johnny Ray », le pied surtout pour moi merci ! « How’d You Learn To Shake It Like That ». Puis un petit medley de et dont « Like It On Top » histoire de nous rappeler sa récente collaboration avec son ami Keb Mo.

Un récital qui fait que la foule en délire la rappelle pour deux « encore » « Mo Better Love » et « Tribe ». Pour le final de cette 40 ème édition du Gouvy Festival, nous ne pouvions rêver mieux, que cette apothéose formidable. Un grand coup de chapeau à ses musiciens qui avaient fait plus de 1200 kilomètres en Van, remontant de Croatie, pour rejoindre notre festival ; pour nous livrer, je le répète, une prestation de toute beauté. Clôturant, par là, également pour eux, leur tournée Européenne de l’été. Merci à l’équipe Johan - Paulpovic ;-) !!!

CLUB Madelonne

Black Cat Biscuit après leur passage au Spirit of 66 et plus récemment au festival de Peer il y a 15 jours, nous retrouvons avec plaisir ses gentlemen du Nord du Pays, qui ont l’habitude de nous délivrer une musique de grande qualité.

Ce qu’ils font dès le premier set dans le club avec « I don’t Know » « Haunting Me » qui me fait toujours irrémédiablement penser à « My Baby Left Me » du CCR et « Bad James » et les vilains cow boys sont de sortie attention à vous. Ensuite avec « Pet Cemetary », cela n’a rien à voir avec un film d’horreur et  « Serenade of Mystery » le mystère plane pour de la graine de nouvelles chansons. Ils terminent le premier set avec « He’s A Fool » lancinant au possible mais toujours accrocheur.

L’attente d’un quart d’heure semble longue tellement l’envie dans entendre plus est forte. Cette année une bonne idée d’inclure deux sets de quarante cinq minutes avec break d’un petit quart d’heure pour retrouver encore ses préférés si besoin.

Donc ici le second set laisse présager des nouveautés qui seront certainement au programme de leur second album comme « I’m Gonna Leave My Baby » et « Never Gonna Drink No More », il fait très chaud dans le club ce jour et la soif monte en effet. Retour à leur plaque de référence avec «  So Sad and Lonely » et « Goin’ Home » en genre country très entraînant. Puis nous sommes contant de souffler un peu avec « Parrot Woman » puis on scande avec passion « Giovanni Winnetou ». « Train 66 » est là avec les fils du vampire pour vous pomper un peu plus de sang. Ses mecs bien de chez nous méritent plus que le « club » et valent bien le grand chapiteau !!!

Shanna Waterstown Band vue en avril dernier lors un superbe concert au Centre Culturel d’Engis, la revoici dans le Club de la Madelonne pour deux sets bouillants et pas seulement par cause de l’atmosphère étouffante de ce dimanche d’Août.

Les deux sets s’entremêlent dans ma tête mais démarrage avec « Rock Me Baby » « Kansas City » puis « Halléluja » de Ray Charles. Nous avons droit à sa version de l’hommage à BB King avec son « The Thrill Is Gone » et une belle envolée à la guitare par Jay Gogan. Visite du premier album de Shanna avec un hommage à son père « Sugar Daddy ». « Watch What You Say » et « Born To Make Man Cry » font encore monter la température et c’est peu dire ».

Shanna sait mettre sa « touch » sur chaques reprises visitées, ici une touche plus funky, là le blues s’écoule lascif, là encore la vivacité de son jeu de voix est impeccable. Le public heureux de l’entendre ne s’y est pas trompé. Sa chanteuse favorite « Koko Taylor » est mise à l’honneur. La section rythmique de Shanna avec Gianpaolo Feola à la batterie et Walter Cesarini à la basse, est à la hauteur et soutien énergiquement Shanna.

« Mama’s Kitchen » qui est paru sur le nouveau cd fait la part belle aux bons plats bien cuisinés et donne l’eau à la bouche. Derrière le grand chapiteau une sorte de bayou belge ici existe bel et bien et Shanna le met au goût du jour avec "Swamp Mud" mais cette fois pas de boue, plutôt les moustiques avec ce temps lourd, très lourd.

Le public en redemande et voici « Hound Dog » version plutôt Big Mama Thornton que celle d’Elvis. Le public n’épargne pas Gian Paolo qui est près de s’évanouir avec la chaleur. Ils donneront tout jusque la fin avec "My Mojo Workin" de Muddy Waters. Un bien beau double set et match.

Avec The Low Society, depuis quelques années grâce à leur tourneur Danny de Man nous avons la primeur d’une visite presque annuelle de ce sympathique couple installé à Memphis. Mandy travaille d’ailleurs dans  la rue Beale Street dans un célèbre commerce de cette rue mythique. Mandy Lemons Nikides est lauréate 2015 du prix Peoples Choice Award de Emissaries of Memphis Music.

Sturgis Nikides son mari a enregistré et tourné avec le légendaire John Cale du Velvet Underground. Top 25 Radio du Living Blues Magazine. Ils ont joué cinq fois au Juke Joint Festival de Clarksdale dans le Mississippi, trois fois au Howl Festival de New York, au festival inaugural Bona Fide Blues de Memphis, au festival Winchester Blues House de Virginie, au festival BluesAlive 2012 en République tchèque et en Pologne, au prestigieux festival 2015 Lucerne Blues, en Suisse, Concert du 20e anniversaire du Blues Club Leutzbeurg à Luxembourg en novembre 2017, le festival du film Rebel Rebel à Paris en février 2018. Son style de Blues Roots, Americana, Texas Blues de la Soul venant de Memphis le lieu d’attache actuel et une touche New yorkaise car il a habité longtemps là-bas aussi.

Voilà les dés sont jetés pour une belle soirée dans le Club de la Madelone. Avec des versions remaniées de "Mr Crump" de WC HANDY ou "Voodoo Woman" de la regrettée Koko Taylor. D'une solide base guitaristique Sturgis nous a emmené dans nos rêves de blues soutenu par Mandy avec sa voix forte et avec un style de danse aguichante et sexy. Surtout le morceau éponyme de leur dernier cd « Sanctified », avec «  Long Black Limousine » et « Need Your Love » J’ai bien aimé Black Pelican qui ferait presque référence à celui en fer forgé dans le bayou de Claudy derrière le grand chapiteau.

Suivent « This Heart Of Mine » et le superbe “I’d Rather Drink Muddy Waters (Sleep Out In A Hollow Log)”. Nous auront encore “You Can’t Keep A Good Woman Down” et un terrible “I’d Rather Go Blind » mettant aussi bien en valeur la guitare solo de Sturgis que la voix de Mandy et qui nous conduiront jusqu’à plus d’une heure du matin. Avec Ana du Côté Chapiteau et Sturgis/Mandy côté Club un vrai feu d’artifice pour clôturer ce 40 ème Gouvy Jazz & Blues festival.

A l’année prochaine les amoureux de la musique.